După înregistrarea companiei, adresa site-ului web al companiei se numește «vendigo.ro/cs166201-company». Această adresă se atribuie automat la companie și depinde de numele companiei dvs. (aici «company») și de numărul ei (ID-ul companiei) pe portal (aici «166201»).
Puteți introduce un nume de domeniu pentru site-ul dvs. în «Administrare site/Nume domeniu».
Aici puteți selecta două variante de adresă pentru site-ul dvs. web:
- un domeniu gratuit de forma «my-company.vendigo.ro»;
- un domeniu extern, de exemplu, «compania.com» - această opțiune este disponibilă sub rezerva înregistrării prealabile a acestui domeniu.
Nume de domeniu gratuit
Pentru a seta adresa de forma «compania.vendigo.ro» pentru compania dumneavoastră, procedați după cum urmează:
1. Selectați «Nume de domeniu liber în zonă» în blocul «Tip de nume de domeniu». Atenție: Nu puteți schimba zona, numele de domeniu gratuit este utilizat doar în zona portalului dumneavoastră.
2. Introduceți numele dorit în caseta «Domeniu în zonă».
3. Asigurăți-vă că bifați căsuța «Sunt de acord cu acordul utilizatorului».
4. Faceți clic pe butonul Salvare modificări.
Modificările vor intra în vigoare imediat după ce salvați modificările.
Atenție! Adresele populare precum «company.vendigo.ro» pot fi deja ocupate cu alte companii.
Conectarea domeniului extern al companiei Domeniul extern este o denumire arbitrară (adresă sau domeniu) a site-ului dvs. web. Puteți alege și achiziționa singur acest nume de la companii de înregistrare pe Internet, cum ar fi: name.com, nic.ru sau imena.ua. După cumpărarea domeniului, puteți utiliza adresa unică achiziționată ca adresă a site-ului dumneavoastră pe vendigo.ro.
Posibilitatea de a conecta un domeniu extern este disponibilă ca parte a pachetelor de servicii plătite.
Pentru a conecta un nume de domeniu la site-ul dvs. pe portal, urmați acești pași:
1. Selectați «Nume de domeniu extern» în căsuța «Tip de nume al domeniului».
2. Introduceți numele dorit în câmpul «Domeniu extern».
3. Nu uitați să bifați căsuța «Sunt de acord cu termenii de utilizare».
4. Modificați următoarele intrări în panoul de control al domeniului dvs. de pe site-ul web al registratorului de nume de domeniu:
- pentru NS1 setați «ns1.promdns.net»;
- pentru NS2 setați «ns2.promdns.net»;
- NS3 trebuie setat la «ns3.promdns.net».
5. Faceți clic pe butonul Salvare modificări.
Așteptați ca modificările să intre în vigoare.
Atenție! Timpul de așteptare estimat este de la 2 până la 24 de ore. După ce modificările intră în vigoare, numele dvs. de domeniu va fi conectat automat la site-ul web al companiei dvs. în termen de o oră.
Cum afectează schimbarea numelui de domeniu al site-ului dvs. web indexarea și poziționarea companiei dvs. în Google, Yandex și în alte motoare de căutare?
Când domeniul site-ului dvs. web se schimbă, de exemplu, când site-ul dvs. se schimbă numele sau în timpul tranziției către un domeniu extern, cum ar fi «company.com», reindexarea link-urilor la noul domeniu are loc în motoarele de căutare nu imediat, dar pe parcursul unei perioade de timp (până la câteva săptămâni). Când schimbați domeniul site-ului web al companiei, trebuie să fiți pregătit pentru faptul că, pentru o perioadă de timp, calitatea detectării site-ului dvs. în motoarele de căutare poate scădea ușor. De regulă, toate cifrele de trafic se recuperează complet la o anumită perioadă de timp (până la câteva săptămâni) după trecerea la noul nume de domeniu. După redenumirea domeniului companiei dumneavoastră sau după conectarea unui domeniu extern, adresa veche a site-ului web va fi redirecționată automat către noua adresă. Această redirecționare va fi valabilă pe o perioadă de 30 de zile și va ajuta motoarelor de căutare să reindexeze rapid site-ul dvs. web pe noul domeniu. O redirecționare în 30 de zile este necesară pentru ca toate motoarele de căutare să aibă timp să reindexeze site-ul pe noul domeniu. În această perioadă de timp, dacă faceți clic pe un produs/serviciu prin intermediul unui vechi link direct sau al unui link dintr-un motor de căutare, potențialul client va fi redirecționat automat către noua adresă a articolului dorit. Cu timpul, paginile indexate pe vechiul domeniu vor fi eliminate din indexul motoarelor de căutare, iar noile pagini vor fi indexate pe noul domeniu al companiei.
Cât de repede va fi reindexat site-ul meu atunci când îmi schimb domeniul?
De obicei, durează de la 1 zi până la câteva săptămâni pentru a vă reindexa site-ul după schimbarea domeniului. Nu putem avea nicio influență asupra perioadei de reindexare a site-ului dvs. de către motoarele de căutare.
Ce se poate face pentru ca site-ul companiei să fie reindexat mai repede?
Dacă ați înregistrat un domeniu anterior la motoarele de căutare și ați confirmat drepturile asupra site-ului, după schimbarea domeniului trebuie să confirmați și drepturile asupra noului domeniu. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați «Instrumentele webmaster». Puteți găsi mai multe informații despre acest lucru în documentul «Instrumentele Webmaster».
Când se schimbă domeniul, sistemul trimite automat motoarelor de căutare o cerere de reindexare a tuturor paginilor site-ului web pe noul domeniu (Google ping, Yandex ping). În cazul în care site-ul dvs. web după schimbarea domeniului nu apare în indexul motoarelor de căutare pentru o perioadă lungă de timp, puteți să retrimiteți dvs. aceste cereri.
După schimbarea domeniului și confirmarea drepturilor asupra noului domeniu în GWT (Google webmaster tools) puteți utiliza instrumentul de schimbare a adresei - «Schimbare adresă». Modificarea adresei După ce treceți la acest element de meniu, va trebui să selectați domeniul la care s-a schimbat adresa. Mai multe informații despre schimbarea domeniului pot fi găsite în secțiunea de ajutor pentru webmasteri la https://support.google.com/webmasters/answer/83105?hl=ru.
Să schimb sau să nu schimb numele de domeniu?
Dacă site-ul dvs. este bine indexat de motoarele de căutare și are un Index tematic de citare și un PR ridicat, nu vă recomandăm să schimbați numele de domeniu. Puteți verifica singur indexarea și PR-ul site-ului dvs. cu ajutorul unui instrument simplu și intuitiv «PR-CY».
Configurarea DNS
DNS face legătura între numele de domeniu și adresele digitale. Scopul principal al acestui sistem este de a facilita găsirea resurselor de pe internet și de a permite clienților să găsească produsele și să acceseze site-ul dvs. web. În blocul «înregistrări DNS» sunt adăugate în mod automat 5 înregistrări, care nu pot fi modificate sau șterse. Pentru a adăuga alte înregistrări DNS, urmați acești pași:
1. Faceți clic pe butonul Adaugă altă metodă.
2. În fereastra «Înregistrare DNS nouă», completați câmpurile «Nume», «Tip înregistrare» și «Destinație» cu valorile necesare.
3. Faceți clic pe butonul Salvare în fereastra «Noua înregistrare DNS».
4. După ce ați adăugat toate înregistrările DNS necesare, salvați modificările.
Modificările apar în 1-2 ore. Înregistrările DNS adăugate de utilizator pot fi editate și șterse cu ajutorul butoanelor de pe linia înregistrărilor.
Descrierea câmpurilor de înregistrare DNS
Câmpul «Nume» vă permite să introduceți numele pentru care vor fi specificate înregistrările DNS.
În câmpul «Tip», introduceți tipul de înregistrare care trebuie să fie utilizat. Opțiunile de înregistrare posibile sunt:
- A - utilizat pentru a indica faptul că numele de gazdă corespunde adresei IPv4.
- AAAA - utilizat pentru a indica corespondența dintre numele de gazdă și adresa IPv6.
- MX - utilizat pentru a specifica un server de poștă electronică pentru numele de domeniu.
- CNAME - utilizat pentru a redirecționa numele de gazdă către o altă gazdă.
- TXT - acest câmp este utilizat pentru a specifica informații textuale suplimentare pe care proprietarul domeniului dorește să le comunice.
- SRV - utilizat pentru a specifica serverul care furnizează un anumit serviciu. Intrarea este utilizată de protocoale precum XMPP(Jabber), SIP, LDAP.
Câmp «Аtribuție»:
- Pentru o înregistrare A, adresa IPv4 a serverului la care trebuie să se refere numele de domeniu.
- Pentru o înregistrare AAAA, se specifică adresa IPv6 a serverului la care ar trebui să se refere numele de domeniu.
- Înregistrarea MX reprezintă numele serverului de poștă electronică. Dacă scrieți numele complet, vă rugăm să puneți un punct la sfârșit!
- O înregistrare CNAME indică numele de gazdă către care se stabilește redirecționarea.
- O înregistrare SRV constă dintr-un șir de caractere «prioritate greutate port valoare», unde prioritate, greutate și port sunt doar numere, iar valoarea este numele de gazdă complet calificat, cu un punct la sfârșit.
- În cazul unei înregistrări TXT, se specifică un șir de text arbitrar.